U susret Beograd Prajdu koji će se održati od 4. do 10. septembra 2023, pozivamo te da postaneš deo našeg volonterskog programa! Ove godine, Inicijativa mladih za ljudska prava u saradnji sa Beograd Prajdom i partnerskim organizacijama, objavljuje poziv za prijave za volontiranje na Beograd Prajdu.

Tvojim volonterskim angažmanom doprinosiš realizaciji najbitnijeg protesta za LGBTI+ prava u Srbiji, ostvarivanju osnovnih ljudskih prava, poboljšanju kvaliteta života, izgradnji zajednice koja poštuje dostojanstvo svih osoba i stvaranju humanijeg i pravednijeg društva.

Verujemo da su mladi ljudi neizostavan deo Beograd Prajda, a volontiranje na Beograd Prajdu se zasniva na solidarnosti, sticanju znanja i veština, osnaživanju, prihvatanju i negovanju različitosti koje obogaćuju naše društvo. Volontiranje na Beograd Prajdu doprinosi izgradnji kulture ljudskih prava u Srbiji i stvaranju društva u kojem se svi građani i građanke osećaju sigurno, slobodno i prihvaćeno. Volontiranje će kulminirati tvojim učešćem u organizaciji Nedelji Ponosa od 4. do 10. septembra, kao i Beograd Prajd šetnji koja je zakazana za 9. septembar.

Tokom priprema za ovogodišnji Beograd Prajd imaćeš prilike da budeš deo Prajd Akademije, koja predstavlja sveobuhvatni program za volontere i volonterke tokom kojeg ćeš imati priliku da sa ekspertima iz polja ljudskih prava razgovaraš i naučiš više o izazovima sa kojima se suočavamo kao i da učestvuješ na praktičnim treninzima koji će ti olakšati samo volontiranje. 

Kao volonter ili volonterka, važno je da deliš vrednosti i principe Beograd Prajda poput antifašizma, ravnopravnosti, jednakosti, solidarnosti, slobode, inkluzivnosti i nenasilne komunikacije. 

Ako si zainteresovan/a da budeš deo ovog jedinstvenog iskustva, molimo te da se prijaviš popunjavanjem obrasca koji se nalazi ovde. Program Nedelje Ponosa je dostupan ovde.

Prvi volonterski sastanak će se održati 1. avgusta a drugi 15. avgusta. Svi primljeni/e će dobiti mejl potvrde od koordinatorke volontera/ki. Beograd Prajd Akademija će se održati u dva ciklusa, tokom vikenda u avgustu mesecu.

Pridruži nam se i budi deo promene! Tvoj doprinos će pomoći u stvaranju inkluzivnog društva u kojem se svaki pojedinac oseća prihvaćeno i poštovano. Ako nemaš iskustva u volontiranju, ne brini – tu smo da zajedno radimo i učimo.

Vidimo se!