fbpx
Održano

Poziv za dvodnevnu radionicu “Nacionalistički narativi i zakopana istorija”

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) poziva mlade od 18 do 25 godina na dvodnevni program “Nacionalistički narativi i zakopana istorija” o ljudskim pravima, sa posebnim fokusom na odnos Srbije i Kosova i implikacije koje taj odnos donosi danas. Program će biti održan u Beogradu od 28. do 29. avgusta. 2023. godine.

Radionica “Nacionalistički narativi i zakopana istorija” pružiće priliku učesnicima i učesnicama da se upoznaju sa ključnim konceptima kao što su kultura sećanja, međuetnički dijalog, memorijalizacija zločina, kao i uticaj propagande i govora mržnje na oblikovanje naše percepcije o “drugom”.

Takođe, radionica “Nacionalistički narativi i zakopana istorija” omogućiće mladima da nauče više o tranzicionoj pravdi i ljudskim pravima, kao i da razumeju događaje koji su obeležili region poslednje decenije 20. veka. Pored toga, učesnici i učesnice imaće priliku za dijalog i razmenu mišljenja sa drugim mladim ljudima, što će im omogućiti da bolje razumeju različite perspektive i iskustva. 

Kroz interaktivna predavanja, učesnici i učesnice imaće priliku i da steknu veštine koje su potrebne za borbu za ljudska prava i izgradnju održivog mira u njihovoj zajednici. Takođe, polaznici i polaznice imaće priliku i da svoje znanje povežu sa praktičnim primerima, što će ih osnažiti u radu na unapređivanju ljudskih prava. 

Prijave za učešće su otvorene do 15. avgusta do 16h, a svoje prijave možete popuniti putem prijavnog formulara. Potrebno je da dođete otvoreni za razgovor i učenje, kao i sa željom i voljom da informacije o kojima će se pričati iskoristite u svom kasnijem radu.

Troškove prevoza (u oba smera), smeštaja i hrane pokrivaju organizatori. 

Za sva dodatna pitanja, možete se obratiti: [email protected] 

 

* Finansirano od strane Evropske unije. 

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Ivana Jovanovic