fbpx
Održano

Prijave za onlajn trening “Prakse sećanja na genocid u Srebrenici”

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) u saradnji sa organizacijama forumZFD Srbija i Nezavisnim društvom novinara Vojvodine organizuje drugi po redu onlajn trening za mlade aktiviste i aktivistkinje iz Srbije pod nazivom “Prakse sećanja na genocid u Srebrenici” koji će se održati od 23. do 25. aprila 2021. godine, putem ZOOM platforme.

Cilj treninga je da učesnicima i učesnicama pruži ključne informacije o tranzicionoj pravdi i izveštavanju o ratnim zločinima, sa posebnim fokusom na genocid u Srebrenici, kao i da im približi značaj umetnosti kao alata za mirovni aktivizam i suočavanja sa prošlošću. Mladi aktivisti i aktivistkinje od 18 do 28 godina imaće priliku da kroz tri dana predavanja čuju utvrđene činjenice o genocidu u Srebrenici, o tome kakav je odnos države Srbije 25 godina nakon genocida, o ženama kao žrtvama rata i njihovom životu nakon genocida, o presudama domaćih i međunarodnih sudova, ali i na koje načine kultura sećanja može da se izrazi kroz umetnost.

Formular za prijave možete popuniti ovde.

Rok za prijave je 15. april 2021.

Projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke. Nemačka podržava napore u uspostavljanju participativne kulture sećanja, regionalne saradnje i pomirenja u regionu Zapadnog Balkana.

KONTAKT OSOBA

Ime i prezime:

Maja Žilić