fbpx
Lajmet

Zërat e grave për paqe në Serbi dhe në Kosovë

Në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, shoqëria civile nga Kosova dhe Serbia janë bashkuar në thirrjet e tyre për pjesëmarrje më të madhe të grave në procesin e normalizimit. Nënshkruesit gjithashtu shprehën shqetësimet e tyre për dështimin e përfshirjes së konsideratave specifike gjinore në marrëveshjet e ndryshme të dialogut dhe, në veçanti, në Marrëveshjen për rrugën drejt normalizimit ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

Më shumë

Nisma e të rinjve për të drejtat e njeriut ka paraqitur ankesën pranë Komisionerit për Mbrojtjen e barazisë ndaj Agjencisë për siguri dhe informacion (BIA)

Të hënën, më 23 janar, Nisma e të rinjve për të drejtat e njeriut në Sërbi (YIHR Serbia) ka paraqitur një ankesë pranë Komisionerit për mbrojtjen e barazisë për shkak të diskriminimit të pjesëtarëve të kombit shqiptar nga Agjencia për Siguri dhe Informacion (BIA), duke qenë se BIA në njoftimin e saj publik datës 27 dhjetor 2022, ka theksuar se i dyshuari për veprën e terrorizmit është i nacionalitetit shqiptar.

Më shumë

Koha për zëra të rinj konstruktiv

Pas një tubimi në Gračanica/Graçanicë, një grup divers i organizatave të shoqërisë civile nga Kosova dhe Serbia kanë miratuar deklaratën e përbashkët vijuese duke bërë thirrje për zëra të rinj konstruktivë – zëra që shikojnë nga e ardhmja duke mbajtur një sy të mprehtë në të kaluarën; zëra që kërkojnë partneritete dhe koalicione përtej vijave të kuqe që supozohet t’i definojë ato; dhe zëra që ngrihen publikisht kundër retorikës përçarëse dhe poshtëruese.

Më shumë