fbpx
Lajmet

Nisma organizoi në Nish një punëtori dhe orë publike për ndërhyrjen e NATO-s ndaj RFJ-së

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut organizoi fundjavën e kaluar një punëtori edukative dyditore për aktivistët dhe aktivistet e rinj/reja si dhe gazetarët dhe gazetaret në Nish në kuadër të programit “E vërteta dhe pajtimi në Serbi”.

Më shumë

Nisma shënoi përvjetorin e vdekjes së Srgjan Aleksiqit

Nisma e të rinjve për të Drejtat e Njeriut, së bashku me Veprimin Qytetar nga Pançeva dhe Shoqatën e Pavarur të Gazetarëve të Vojvodinës (NDNV) shënoi 27-vjetorin nga vdekja e njeriut i cili sot e kësaj ditë është një nga shembujt e njohur të humanitetit në luftërat në ish-Jugosllavinë.

Më shumë

AKI nuk pranon të tregojë numrin e personave të përgjuar

Pas dy përpjekjeve të njëpasnjëshme, Agjencia e Kosovës për Intelegjencë (AKI) ka refuzuar qasjen në informata publike për organizatën jo-qeveritare Youth Initiative for Human Rights – Kosovo (YIHR KS) duke shkelur Kushtetutën dhe ligjet në fuqi në Republikën e Kosovës.

Më shumë

Punëtori për varrezat masive sekrete në Serbi

Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR Serbia) organizoi një punëtori dyditore në Beograd më 21 dhe 22 Dhjetor të vitit 2019 për gazetarët/et e rinj/reja, aktivistët/et si dhe politikanët/et në kuadër të rrjetit PYN me temën “Varrezat masive sekrete në Serbi” në kuadër të programit “E vërteta dhe pajtimi në Serbi”.

Më shumë