fbpx
Lajmet

Jepni fund armiqësisë ndaj komunitetit etnik serb në Kosovë

Iniciativa e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut në Serbi i bën thirrje qeverisë së Kosovës dhe misioneve ndërkombëtare në Kosovë që të bëjnë gjithçka në fuqinë e tyre në mënyrë që të parandalojnë përshkallëzimin e dhunës drejtuar komunitetit etnik serb në Kosovë.

Më shumë

Ne kujtojmë viktimat e sulmit ndaj autobusit Nish Ekspres afër Podujevës

Sot shënohet 20 vjetori i krimit ndaj civilëve në autobusin Nish Ekspres në Livadicë afër Podujevës, ku u vranë 12 serbë dhe u plagosën 10 të tjerë. 

Më shumë

Emir Suljagiq: Gjenocidi në Srebrenicë nuk mund të lidhet vetëm me korrikun e vitit 1995

Drejtori i Qendrës Memoriale Srebrenica-Potoçari Emir Suljagiq deklaroi sot se gjenocidi në Srebrenicë nuk mund të lidhet vetëm me vrasjet masive të Boshnjakëve në korrik të vitit 1995, por bëhet fjalë për një vazhdimësi ngjarjesh nga maji i vitit 1992 deri në korrik të vitit 1995, gjatë luftës në Bosnja Hercegovinë.

Më shumë